Superkasetti

Superkasetti on vahvaa, yhtenä kappaleena valettua 100% valurautaa. Vakuutena laadusta 20 vuoden takuu!

 

Tuli takassa on nautinto. Se synnyttää ideoita ja ajatuksia - innoittaa ja inspiroi. Takan ääressä on myös mukava rentoutua. Harva asia herättää meissä niin paljon myönteisiä tunteita kuin perinteinen avotakka. Takkatuli, sen valo ja lämpö, on kodikasta. Sisustavaa.


Jotta voisit nauttia enemmän nykyisestä avotakastasi, asenna siihen Superkasetti energiasydän. Superkasetin muotoilun lähtökohtana on tunne avotakasta. Suuret erkkerin muotoiset lasiluukut välittävät tulen tunnelman koko huoneeseen. Superkasetti tekee avotakastasi pitkään lämmittävän varaavan takan, säilyttäen kuitenkin tuli­sijasi ilmeen ja tyylin. Sisusta tulella. Nautinnon lisäksi saat lämmön.

 

Esite

Tuotekortit

Asennusohjeet

Superkasetti
<  Inspiraatio  >

Mallit

Superkasetti (SK 102)
Superkasetti (SK 102)
Avaa suurempi kuva
Superkasetti (SK 103)
Superkasetti (SK 103)
Avaa suurempi kuva
Superkasetti (SK 104)
Superkasetti (SK 104)
Avaa suurempi kuva
Superkasetti (SK 105)
Superkasetti (SK 105)
Avaa suurempi kuva
Superkasetti (SK 202)
Superkasetti (SK 202)
Avaa suurempi kuva
Superkasetti (SK 203)
Superkasetti (SK 203)
Avaa suurempi kuva
Superkasetti (SK 204)
Superkasetti (SK 204)
Avaa suurempi kuva
Superkasetti (SK 205)
Superkasetti (SK 205)
Avaa suurempi kuva
Superkasetti (SK1001)
Superkasetti (SK1001)
Avaa suurempi kuva
Superkasetti (SK1002)
Superkasetti (SK1002)
Avaa suurempi kuva
Superkasetti (SK2001)
Superkasetti (SK2001)
Avaa suurempi kuva
Superkasetti (SK2002)
Superkasetti (SK2002)
Avaa suurempi kuva

Tekniset tiedot

Superkasetti lukuina

Superkasetin raaka-aine: 100 % valurauta

Saumaton valuprosessi

Seinämävahvuus: 18 mm

Sisä- ja ulkopuoliset konvektiorivoitukset
(= suuri lämmön luovutuspinta)

Arinaton polttotekniikka

Painot: 100 kg ja 145 kg

Luukkujen lasitus: lasikeramiikkaa

Polttoaine on puhdas puu.  Kaikki suomalaiset puulaadut käyvät ja niiden tehollinen lämpöarvo on sama, noin 15 MJ/kg.

 

Superkasetit SK102, SK 103, SK 104 ja SK105
- normaali poltossa 3 – 11 kW
- suurella teholla poltettaessa yli 12 kW

Superkasetit SK202, SK203, SK204 ja SK205
- normaali poltossa 3 -  14 kW
- suurella teholla poltettaessa yli 15 kW

Palamishyötysuhde; 84 % (= 100 % - mitatut häviöt)

Savukaasujen keskimääräinen poistolämpötila: 
222 astetta C (vaihteluväli 175 – 270)

Hormin lämpötilaluokka: T350

Savukaasujen keskimääräinen CO2-pitoisuus:
10,0 % (vaihteluväli 6,0 – 11,5)

Savukaasujen keskimääräinen CO-pitoisuus:
0,8 % (vaihteluväli 0,2 – 2,4)

Takuu: 20 vuotta 

supertakka tekniset tiedot

 

 


 

Lisätarvikkeet


.superkasetti tarvikkeet

Rakenne ja toiminta

KEDDY Superkasetti valaa uutta elämää avotakkaasi!

Olemme mitoittaneet Superkasetin kaikki yksityiskohdat jatkuvaan, reiluun käyttöön. Se on huipputehokas, taloudellinen, turvallinen, super­tiivis, huoltovapaa ja helppokäyttöinen. Tunnusomaisinta Super­kasetille, niin kuin kaikille KEDDY-tulisijoille, on laatu. Vakuutena laadusta Superkasetilla on 20 vuoden takuu (ei laseilla). Superkasetti on tehty käytettäväksi paljon ja usein.

 

Tehokas, nopea ja taloudellinen

Superkasetin laajan luovutuspinnan määrää, tehokkuutta ja nopeutta olemme vielä lisänneet tiheällä sisä- ja ulkopuolisella konvektiorivoituksella. Lämpö siirtyy välittömästi kasetin pinnoilla virtaavaan ilmaan, kiertoilmalämmitys. Se lämmittää nopeasti koko huoneistoa. Tämän lisäksi Superkasetti lämmittää takan massiivisen tiilimuurauksen, josta lämpöä riittääkin pitkään. Avotakka on muuttunut varaavaksi takaksi.

 

Luja, turvallinen ja supertiivis

Valamme Superkasetit vahvasta, jämäkästä valuraudasta saumattomalla valutekniikalla. Tämä tarkoittaa ettei Superkasetissa ole pulteilla kiristettyjä liitoksia eikä hitsaussaumoja – se on kaasutiivis ja luja. Liikkuvia osia ovat vain luukut ja paloilman säätimet. Super­kasetti on huoltovapaa.

 

Korkea palamishyötysuhde

Hyvä palamishyötysuhde varmistaa ympäristöystävällisen ja taloudellisen takkalämmityksen. Superkasetit läpäisevät tiukimpienkin testien ympäristövaatimukset hyvällä marginaalilla. Polttopuu palaa erittäin korkeassa kuumuudessa, jonka jälkeen liekkipelti ohjaa savukaasut jälki­palotilaan, johon vielä virtaa hapekasta kuumaa palamisilmaa. Näin hormiin poistuvissa savukaasuissa ei ole enää palamattomia aineita kuin häviävän pieninä osuuksina. Samalla poistuvan savun lämpö­tila on mahdollisimman alhainen.

 

Puhdas ja tehokas palamistapahtuma

Esilämmennyt paloilma virtaa ”laseja huuhdellen” kaasuuntuneeseen polttoaineeseen pitäen lasit puhtaana noesta. Puu palaa lähes täydellisesti hyötylämmöksi. Tuhkajäämä on erittäin pieni.

 

Kestävät, näyttävät ja tiiviit lasiluukut

Luukkujen keraaminen lasitus kestää Superkasetin ainutlaatuisella polttotekniikalla saavutetut erittäin korkeat lämpötilat. Lasien kiinnitys valurautaluukkuun teräsjousilla mahdollistaa eriarvoisen lämpölaajenemisen. Luukkujen sovitus tasohionnalla takaa tiiviyden ja tekee irralliset, hankalat tiivisteet tarpeettomiksi. Luukkujen muoto on erkkerimäinen, joten ”liekkien leikki” näkyy hyvin koko huoneeseen.

 

Pitävä luukkujen salpaus

Reilu, kasetin kynnykseen lukkiutuva salpa estää luukkuja avautumasta itsestään, vaikka polttoaine valuisikin luukkuja vasten.

 

Täsmällinen ja helppo lämmitystehon säätö

Palamisilman määrän, samalla tehon, säätö on helppoa ja lasien läpi näet heti, mitä säätö vaikuttaa. Alkulämmityksessä ja havupuun poltossa annostele ilmaa reilummin (tehontarve, tervan palaminen). Samoin mikäli polttopuu ei ole riittävän kuivaa. Superkasetin suuri tilavuus mahdollistaa reilun latauksen, josta saat huipputehon tarvittaessa tai pienemmän, tasaisen lämmöntuoton pitkään. Oikealla säädöllä iltalataus kuivia, reilunkokoisia koivupuita hehkuu vielä aamullakin.

 


____

 

 

superkasetti rakenne

 

 

 

 


Turvallista tietää

Turvallista tietää
Älä polta maalattuja, liimattuja, kyllästettyjä tai muuten käsiteltyjä puuaineita. Älä myöskään polta lastu­levyä tai vastaavaa. Takka ei ole tarkoitettu jätteiden, muovien yms. polttamiseen. Matalissa lämpötiloissa ne kehittävät myrkyllisiä kaasuja ja raskasmetalleja, jotka ovat erittäin haitallisia ympäristölle ja vielä ne voivat vaurioittaa takan eri osia sekä hormia. Jos poltat em. aineita, hiiltä, koksia ja brikettejä ei tulisijalle myönnetty takuu ole voimassa.
Älä koskaa ”lyö” luukkuja kiinni vaan sulje rauhallisesti painaen. Luukkujen lasitus kestää korkean kuumuuden mutta ei iskuja. Luukkujen lasit eivät kuulu takuun piiriin. Varmista, että kiilasalpa sulkeutuu kunnolla. Salpa estää luukkuja avautumasta itsestään, vaikka polttoaine sattuisikin valumaan luukkuja vasten. Tarkista myöskin silloin tällöin, että liekinohjauspelti on pysynyt tukevasti paikallaan. Pelti ”käärii” pitkät liekit kasetin yläosaan ja estää niiden nousemisen liitinhormiin. Palaminen tapahtuu palopesässä, hyötysuhde nousee ja poistuvat savukaasut ovat puhtaampia.
Ensimmäisten lämmityskertojen aikana valuraudan ruostesuojaus karkaistuu. Se aiheuttaa jonkin verran savunmuodostusta ja hajua. Huolehdi silloin riittävästä tuuletuksesta asunnossa. Haitta poistuu muutaman lämmityskerran jälkeen. Polta takassa maksimissaan vain suosituksen mukaisia määriä polttopuuta kerrallaan. Ei ole suositeltavaa, että poltat pitkiä yhtäjaksoisia aikoja suurimmalla (3 kg/h) poltto­ainevirralla. Ylikuumeneminen saattaa aiheuttaa vaurioita takassa ja hormissa. Vältä myöskin äkillisiä suuria lämpötilojen vaihteluita takassa. Virheellisten ja väärien käyttötapojen aiheuttamat vauriot eivät luonnollisestikaan sisälly tuote­vastuun ja takuun piiriin.Puhdas palaminen
Sisäilman laadun ja asumismukavuuden kannalta on tärkeää huolehtia riittävästä ilmanvaihdosta. Puhdas palaminen vaatii myös riittävää paloilman saantia sekä huonetilaan että tulipesään. Takan käytön kannalta parhaiten varmistat riittävän ilman saannin johtamalla korvausilmakanavan ulkoa.

Vinkki
Alkulämmityksessä ja havupuun poltossa annostele ilmaa reilummin (tehontarve, tervan palaminen, puun kosteus jne.).

 

Sytytys ja lämmitys
Mikäli asunnossa on alipainetta, on syytä avata jokin ikkuna takan läheisyydessä ja anna sen olla avoimena kunnes tuli takassa palaa riittävän voimakkaasti ja hormissa on normaali veto. Avaa hormin savupelti jos sellainen on. Käynnistä savuimuri mikäli sellainen on savupiippuun asennettu.


Sytytys:
1.    Avaa luukut ja laita sytyke (esim. kokoon puristettu sanomalehden sivu) arinalle.
2.    Lado sytykepuut n. 8 – 10 kpl (vaikkapa ristikkäin) sytykkeen päälle.
3.    Avaa ulkoilmapelti mikäli sellainen on takkaan asennettu. Avaa paloilman säätimet asentoon ”Sytytys”.
4.    Sytytä tuli.
5.    Sulje takan luukku kokonaan vasta kun tuli on syttynyt kunnolla.
6.    Kun puut ovat syttyneet ja palavat normaalisti aseta palamisilman säätimet asentoon ”Max” tai normaali teho mikäli haluat rauhallisemman ja hitaamman palamisen.
7.    Kun sytykepesällinen on palanut hehkuvaksi hiillokseksi, voit lisätä puita: Käytä luukkujen avaamiseen takan varusteisiin kuuluvaa irtonaista luukkujen kahvaa. Avaa luukut varovasti, että pesässä oleva savu ehtii ”huuhtoutua” ohituspellin kautta hormiin. Lisää 3 kpl (n. 2 kg) normaalikokoisia puita.
8.    Sulje luukut.
9.    Käännä palamisilman säätimet hetkeksi asentoon ”Sytytys” niin lisätty uusi puumäärä syttyy nopeammin ja puhtaammin. Kun puut taas palavat kunnolla voit säätää ja pienentää palamistehoa.

Turvallista tietää takasta

Asenna liekinohjauspelti paikalleen.
Liekinohjauspelti, (joka kuljetuksen aikana on kasetin  
pohjalla) tulee kasetin yläosaan kannakkeilleen. Paina pelti
kasetin takaseinään kiinni (peltiä ei saa kiinnittää massalla,
laastilla tms.).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Palamisilmasäätimen asennot:
Jotta voit kääntää säätimet asentoon ”Sytytys”, on sinun
painettava niitä sisäänpäin jolloin säätimet avautuvat
kokonaan ohi ”Max” asennon.

Takun ehtona on, että noudatat asennus- ja käyttöohjetta.

 

 

 

 

 

 


Energiaesimerkki

Poltat Ultrafire-takassasi koivupuuta (kosteus alle 20 %) kaksikymmentä (20) kiloa. Tämä määrä palaa kymmenen tuntia, kun palamisvirta on 2 kg/h. Lämpöarvo 15 MJ/kg (1 MJ = 0,278 kWh). Bruttoenergiaa saat tunnissa 8,3 kWh (2 kg x 15 MJ x 0,278 kWh). Tästä vähennät häviöt, palamattomien aineiden osuus 3,5 % ja vapaan lämmön muodossa 12,5 %, eli yhteensä 16 %, jolloin palamishyötysuhde on (100 – 16 %) 84 %. Nettoenergia tunnissa on 7,0 kWh. Netto­energiamäärä 7,0 kWh kertaa lämmitysaika 10 tuntia saat lämmityskerran nettoenergiamäärän; 70 kWh. Kun lämmityskauteesi mahtuu tällaisia päiviä 150, niin Ultrafirelläsi tuotetun energian määräksi saat; 150 x 70 kWh = 10.500 kWh. Tämän tuotetun nettoenergian arvo voi olla sen ”pääenergian” hinta, jota asunnossasi käytät. Jos se on päivä­sähkö, niin yksikköhinta kertaa nettoenergia; 0,089 € (veroineen ja jakelukustannuksineen) x 10.500 kWh =  934,50 €.
Tästä summasta sinun on vähennettävä polttopuun hankintakustannukset ja pilkkomiseen mahdollisesti käytetyn energian arvo.

Takkasydän Supertakka

Vinkki
Kun poistat tuhkaa Superkasetista, älä poista kaikkea. Jätä pohjalle parin- kolmen senttimetrin kerros, se pitää hiilloksen kuumana ja polttaa sen loppuun.

Vinkki
Jäännöshiili tuottaa 25 – 50 % tulipesään varastoituneesta energiasta. Jäännöshiili palaa pienellä ilmamäärällä, joten voit säätää palamisilman määrän lähes minimiin.